Oriol Cardona i Clàudia Sabata, guanyadors de la XIIIa Olla de Núria

La prova de 21 quilòmetres va tancar el cap de setmana d'activitat al voltant de la cursa

per Guillem Sánchez

Esports

Els primers classificats de la XIIIa Olla de Núria Clàssica
Els primers classificats de la XIIIa Olla de Núria Clàssica | Xevi Sunyol

L'atleta Oriol Cardona baixava de l'últim cim dels que envolten Vall de Núria sabent que portava un marge suficient sobre el segon classificat. El corredor banyolí va creuar la meta davant del Santuari amb 2 hores 20 minuts i 7 segons de temps, imposant-se en una reeixida Olla de Núria, en la seva tretzena edició. A només 39 segons, Jan Margarit completava els 21 quilòmetres de la prova, en segon lloc. Igualtat màxima entre els corredors. Pere Rullán va ser tercer, amb una marca de 2 hores i 23 minuts. «He vist que em trobava bé, en Jan no m'ho ha posat gens fàcil; des de Finestrelles hem anat frec a frec i ha sigut una incògnita fins al final per saber qui apretaria més», explicava Oriol Cardona, que arribava a Núria després de córrer dues curses a l'exigent Zegama.

Margarit, Cardona i Rullán, a la meta com els tres primers classificats | Twitter

La millor corredora de l'Olla de Núria va ser Clàudia Sabata, que va encarar també el tram final sabent que s'enduria la victòria. Temps de 2 hores 55 minuts i 59 segons, per davant d'Eli Gordón i Núria Gil. Satisfacció per haver completat tot el recorregut. La mateixa atleta comentava que «a la baixada m'he trobat millor, he donat una mica més de gas i he intentat mantenir aquest ritme i no afluixar a les pujades, no m'ho esperava pas».

Clàudia Sabata, ben acompanyada al podi, amb Eli Gordón (esquerra) i Núria Gil (dreta)

Una prova Clàssica que van completar més de 500 corredors i que havia donat la sortida amb molta energia a primera hora del matí d'aquest diumenge. L'organització de la Unió Excursionista de Vic ja pensa en generar més activitat l'any que ve, tal com va confirmar un dels codirectors de l'esdeveniment, Jordi Godayol. Des de l'estació, també es van mostrar satisfets perquè cites com aquestes donen a conèixer encara més la vall.

La jornada de curses a Núria no es va quedar aquí. Dissabte, Eduard Hernández i Fátima de Diego es van imposar a la distància vertical, de pujada al Puigmal. També diumenge, els més joves van poder prendre part a la setena Olla Júnior, amb una distància de prop de 13 quilòmetres. Jan Castillo i Andrea Sinfreu van ser els més ràpids. També hi va haver curses infantils per als més petits, des de prebenjamins i fins a infantils i cadets. Una bona manera, qui sap, de fer un primer tastet de l'Olla per poder-la córrer ja per complet d'aquí a uns anys.

Consulteu aquí totes les classificacions de l'Olla de Núria 2019.