L'Atipa't de Tapes, desbordat per la gentada a Sant Joan

L'assistència ha superat totes les previsions, amb al voltant de 700 comensals

per Xevi Sunyol

Arreu

La plaça Major, plena de gom a gom durant l'Atipa't de Tapes
La plaça Major, plena de gom a gom durant l'Atipa't de Tapes | Guillem Sánchez

L'Atipa't de Tapes és un referent a Sant Joan de les Abadesses. Un esdeveniment gastronòmic on hi participen restaurants i entitats del poble, que acumula quatre edicions i que no ha parat de créixer. La plaça Major del poble va quedar petita davant la gran quantitat de gent que s'hi va combregar per poder tornar a gaudir d'aquesta mostra.

«És una de les que ha tingut més èxit en els últims anys, ja anem per la quarta edició i l'any que ve no sé com ho haurem de fer perquè no s'hi cap. Potser morirem d'èxit, però esperem que no!», explicava Ferran Miquel, regidor en funcions de Comerç i Turisme.

Les ganes de menjar bon producte i ben tractat van fer que molts veïns de Sant Joan i també de pobles propers s'acostessin a la Plaça Major per fer-ne degustació, superant les previsions de l'organització. «Al final, hem improvisat perquè ens han faltat cadires i taules... Ho teníem preparat per unes 600 persones, tot i que de tapes n'hi havia per 700», detallava el regidor en funcions.

Des de l'Ajuntament es mostraven satisfets per la gran acollida que ha tingut aquest certamen i ja pensen en pròximes edicions. «Cada any hi ha més restauradors que hi volen participar, aquest any hem tornat a augmentar-ne el nombre», deia Miquel.

L'Atipa't de Tapes és una demostració més de la vàlua del producte del Ripollès.

La mostra gastronòmica va superar les expectatives | Guillem Sánchez