Un Escape Room per aprendre què és el bullying

Hi participen els alumnes de primària de l'Escola Tomàs Raguer de Ripoll

per Xevi Pujol

Educació

Alumnes de l'escola Tomàs Raguer participant a l'Escape Room
Alumnes de l'escola Tomàs Raguer participant a l'Escape Room | Xevi Pujol

En Miko pateix assetjament escolar i li han amagat la gorra. La missió dels alumnes de l’escola Tomàs Raguer és trobar-la i poder-lo ajudar. Un enigma que hauran de resoldre per sortir d'un Escape Room portàtil, i ho han de fer en menys de 15 minuts. La finalitat de l'activitat que s'està duent a terme aquests dies és la de poder reflexionar sobre què és el bullying i com es pot prevenir.

«Han entès que no tot és bullying i que molts cops fan servir aquesta paraula a la lleugera. Per altra banda, hi ha cosetes que sí que són senyals de bullying i ara podran estar alerta» explica Eva Farrés, directora del Tomàs Raguer.

El repte inclou l'aventura d'anar obrint diferents caixes | Xevi Pujol

Un treball cooperatiu que porta als alumnes a explorar, obrir diferents caixes i mecanismes per poder ajudar a en Miko i, així, poder sortir de l’escola fictícia en menys dels 15 minuts.

Després de tot, el més important, la reflexió final: «Hi ha molta gent que fa bullying a altres companys i això ho podem arreglar, ho podem fer millor», diu en Daniel, alumne de 4t de primària.

Un total de 160 alumnes de 1r fins a 6è de primària del centre afronten el repte de l’associació Stop Bullying en petits grups.

Una activitat de treball cooperatiu i descoberta | Xevi Pujol