Tres projectes de l'Escola Vedruna, finalistes als premis Mschools

Hi han participat els alumnes de 3r i 6è de primària i els de 4t d'ESO

per Xevi Pujol

Educació

Els alumnes de 6è de l'Escola Vedruna han participat als premis i han guanyat en Scratch Challange
Els alumnes de 6è de l'Escola Vedruna han participat als premis i han guanyat en Scratch Challange | Escola Vedruna

L’Escola Vedruna de Ripoll ha aconseguit ser finalista en tres modalitats dels Mschools Student Awards, uns premis organitzats pel Mobile World Capital. L’objectiu del concurs és treballar per a projectes, la sostenibilitat i sobretot, la tecnologia.

Els alumnes de 6è de primària hi han aconseguit el premi guanyador de la modalitat d’Scratch Challenge. Oriol Amaro i Emma Fernández, alumnes de 6è expliquen que «el programa consistia en fer un trivial i era molt difícil acabar-lo... Però ens vam coordinar molt bé, vam assignar unes tasques -un programava, l'altre llegia...-, vam fer molta cohesió de grup i aquest va ser un dels factors més importants per guanyar».

Per altra banda, l’aplicació 'Ecobuy' dels alumnes de 4t d’ESO del centre ha guanyat el premi del vot popular en la modalitat App Education. «En aquesta aplicació tu sabràs que totes les botigues que hi apareixen tenen equilibri pel que fa a qualitat-preu, i han de complir tres requisits: ecologia, naturalitat i proximitat», detalla Pol Ruiz, alumne de 4t d'ESO.

Els alumnes de 4t d'ESO aquest cap de setmana al concurs | Escola Vedruna

I per primer any, s’han presentat al concurs els alumnes de 3r de primària, que han estat finalistes en la modalitat de Mobile History Map amb un projecte sobre l’energia a Ripoll, que ha tractat des de les centrals hidroelèctriques fins als canals i els ponts del poble. «Hem treballat per equips i hem fet una central hidroelèctrica amb un robot que detecta quan el molí comença a girar i es posa a netejar», diu Àlex Morales, de 3r, definint la reproducció que han fet del seu projecte.

Una experiència que els ha aportat coneixements i noves maneres de treballar.

Era el primer cop que alumnes de 3r de l'escola participaven als guardons | Escola Vedruna