L'ANC de Ripoll demana recuperar la unitat després del final del judici del procés

L'ajuntament ripollès afirma que la resposta a una sentència "injusta" haurà de ser "valenta i ferma"

per Redacció

Arreu

Concentració de desenes de persones a la plaça de l'ajuntament de Ripoll
Concentració de desenes de persones a la plaça de l'ajuntament de Ripoll | Xevi Sunyol

El 12 de juny de 2019 serà recordat com el dia que va acabar el judici del procés, que queda vist per sentència després de les intervencions finals dels encausats. A Ripoll, hi ha el convenciment que la sentència no serà justa i que s’haurà de recórrer a les instàncies europees per reclamar la seva llibertat. Des de la plaça de l’ajuntament, els representants de l’Assemblea Nacional de Catalunya han demanat que ara més que mai es recuperi la unitat de l’independentisme a tots els nivells. Tot plegat després d’un judici que han qualificat de comèdia, amb un desenllaç ja conegut a priori. El portaveu de l'ANC, Toni Clusells, ha afirmat que "ara només ens cal que tot això ens serveixi perquè els polítics posin seny i el poble, potser, hi posi la mateixa dignitat que els presos"

 

L’ajuntament de Ripoll continuarà donat suport a les accions de l’ANC i les altres entitats sobiranistes. "Només anant units la resposta del poble de Catalunya podrà ser valenta i ferma davant d'aquesta injustícia que estem vivint" ha concretat Jordi Munell, l'alcalde en funcions.

 

També s’ha reiterat el missatge que la presó preventiva per a la majoria de polítics i activistes catalans és totalment injusta.