Els pobles de la Vall de Camprodon es quedaran sense metges a l'estiu

Els alcaldes i la Mancomunitat no hi estan d'acord i han formalitzat una queixa

per Judith Espert, Guillem Sánchez

Societat, Arreu

Queixa conjunta d'alcaldes i Mancomunitat sobre la decisió de la disminució de metges a l'estiu a la vall
Queixa conjunta d'alcaldes i Mancomunitat sobre la decisió de la disminució de metges a l'estiu a la vall | Guillem Sánchez

De l'1 de juliol al 31 d'agost, el Departament de Salut té previst deixar sense servei de metge a la Residència Geriàtrica de Camprodon i a tots els pobles de la vall. Per tant, no hi hauria assistència als consultoris de Molló, Setcases, Llanars o Vilallonga i tota l'activitat dels metges se centraria al CAP de Camprodon. Una retallada de recursos amb la qual la vall no hi està d'acord, i més, en un període de crescuda de la població.

Xavi Juncà, President en funcions de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon opina que «és inadmissible que durant la campanya d'estiu passem a només dos metges, això suposa un greuge molt gran pel tema de la salut a la vall. Tothom ha de fer vacances, però haurien de tenir un pla B per mantenir els 3 metges durant l'estiu, que és quan necessitem els màxims recursos, i en canvi, el que ens estan proposant és al revés».

Els pobles de la Vall de Camprodon, en un entorn rural, compten amb una població envellida, amb dificultat per desplaçar-se. A més, la freqüència de transport públic no és la millor.

Amadeu Rosell, alcalde en funcions de Llanars, explica que «hi ha gent gran i que no viu al mateix poble, i per tant és un problema molt greu si no mantenim l'assistència que tenim ara». Josep Coma, alcalde en funcions de Molló, explica que «a la població envellida li és molt complicat desplaçar-se i estar dos mesos sense metge de capçalera que et pugui visitar és una disminució de la prestació de serveis al territori molt gran. Per tant demanem al govern de la Generalitat que s'ho replantegi».

Des de la regidoria de Serveis Socials de Camprodon, Núria Mas també opina que «se'ns està plantejant un problema gros».

Els alcaldes de la Vall han traslladat una queixa al Departament de Salut per tal que es rectifiqui aquesta decisió. També esperen que l'administració catalana es plantegi seriosament la planificació i prestació dels serveis públics bàsics.