Les liquidacions municipals es podran pagar des de casa o des del caixer a Ripoll

L'ajuntament tira endavant el mètode anomenat Q 60

per Judith Espert

Arreu

A partir d'ara no serà necessari anar a pagar les liquidacions a l'ajuntament
A partir d'ara no serà necessari anar a pagar les liquidacions a l'ajuntament | Aj. Ripoll

A partir d'ara no serà necessari anar a l'ajuntament de Ripoll per pagar taxes administratives com la llicència d'obertura d'un establiment o la llicència d'obres. La corporació ha posat en marxa una fórmula de pagament anomenada Q 60. Permet fer-ho de manera telemàtica amb la voluntat que la ciutadania no hagi de portar els diners en efectiu fins a la casa consistorial.

Josep Maria Creixans, cap en funcions de l'Àrea de Serveis Econòmics, detalla que «a través d'Internet o anant a l'ajuntament on es donarà un imprès amb un codi de barres, es podrà anar a un caixer de la Caixa i allà es pot fer el pagament, així com també a través de la mateixa plataforma d'Internet des de casa». 

Un sistema operatiu que ja funciona en altres ajuntaments. Aquesta prova pilot s'ha endegat amb diverses taxes, però amb la voluntat d'ampliar-ho a totes. «Actualment la gent que treballa té uns horaris estrictes i li costa molt anar fins a l'ajuntament a fer aquests tràmits», diu Creixans.

La implantació d'aquest nou sistema comportarà que no hi haurà gestió de diners en efectiu a les oficines de l'ajuntament, tot i que els certificats d'empadronament, que valen 1 euro, se seguiran cobrant en efectiu per al moment.