Carme Solé Vendrell exposa a l'església de Sant Pere de Ripoll

És una mostra que celebra els 50 anys de la seva trajectòria artística, tocant les vessants d'il·lustradora i pintora

per Judith Espert

Cultura

Seixanta cares de nens presideixen l'exposició a la façana de l'església
Seixanta cares de nens presideixen l'exposició a la façana de l'església | Xevi Pujol

Seixanta cares d'infants presideixen la façana de l'església de Sant Pere de Ripoll. Seixanta llenços de l'artista Carme Solé Vendrell en blanc i negre per fer pensar sobre les vulneracions dels drets dels nens. Només n'hi ha un a color, en demostració de la seva esperança en un futur millor. Una demostració d'intencions a l'entrada d'aquest temple on l'artista barcelonina exposa, fins al 22 de setembre, la mostra 'Per què', una exposició itinerant i antològica del mig segle de trajectòria d'aquesta il·lustradora i pintora.

«Hi ha una part dedicada a la il·lustració de llibres, però també tota una altra part de quadres i de pintura, que precisament vaig iniciar aquí a Ripoll l'any 2014. Sempre pinto nens en situacions vulnerables de guerra», detalla l'artista.

L'eslgésia de Sant Pere, marc incomparable per a la mostra | Xevi Pujol

L'exposició mostra els universos de Carme Solé Vendrell. Les pintures i il·lustracions dels seus llibres es complementen amb els estris que utilitza o els esbossos dels seus treballs així com escultures i quadres que no només reflecteixen estètica i bellesa, sinó missatge i valors. Un recorregut vital tant de l'artista com de la persona, a partir de l'assessorament del cantautor i escriptor Jaume Escala.

Nascuda a Barcelona, l'1 d'agost de 1944, Carme Solé ha estat reconeguda amb el Premio Nacional d'il·lustració i també amb la Creu de Sant Jordi així com guardons d'àmbit internacional.

Presentació de l'exposició, el passat divendres | Xevi Pujol