La Festa Major de Camprodon s'inicia amb Teatrus Rotundus

Des d'aquest dijous, cinc dies de gresca a la vila per celebrar Sant Patllari

per Xevi Pujol

Societat, Cultura

L'equip de Teatrus Rotundus, que ha donat inici a la festa amb 'Amors Folls'
L'equip de Teatrus Rotundus, que ha donat inici a la festa amb 'Amors Folls' | Boi

Sant Patllari ja és aquí. La Festa Major de Camprodon ja s’ha iniciat, amb la representació teatral del grup Teatrus Rotundus del Casal Camprodoní. Ha estat aquest dissabte amb l’adaptació de ‘Nit de Reis’, de William Shakespeare, reconvertida en l’obra ‘Amors Folls’, una comèdia d’allò més divertida. «Teníem el repte de fer l'obra en un escenari buit, sense que els actors tinguessin on agafar-se... Era una aposta diferent i pensem que ha anat molt bé i que el públic n'ha gaudit molt», opina Rosa Roig, directora de Teatrus Rotundus. El grup de teatre gaudeix de bona salut i està creixent any rere any, incorporant gent de totes les edats i també incrementant el públic en les seves representacions.

A partir d’aquí, quatre dies de festa des de dijous fins a dilluns. El futbol bombolla i el sopar de germanor faran que comenci la gresca. Divendres és el dia de Sant Patllari, enguany amb el pregó que anirà a càrrec d’Alejandro Cuadrado, i també amb la fotografia de germanor que ja complirà la 22a edició. Sardanes, el ball de la Maniera o una competició de parxís i escacs completaran la diada.

Dissabte, tocarà el dinar popular a la Font de Sant Patllari, amb la cercavila i la festa de l’escuma corresponent, i amb els concerts d’Ebriknight o la Banda del Coche Rojo a la nit.

La revetlla de Sant Joan també es viurà amb força dins els actes de la festa, amb la rebuda de la flama del Canigó inclosa diumenge o un castell de focs. Dilluns encara hi haurà l’últim reguitzell d’activitats amb un espectacle de circ i més sardanes.

Consulta aquí el programa complet de la Festa de Sant Patllari 2019