Ripoll identifica els residus per sancionar l'incivisme de particulars, comerços i empreses

L'agent cívic és l'encarregat d'avisar del mal ús abans d'aplicar la multa en cas de reiteració

per Redacció

Arreu

A Ripoll hi ha diverses alternatives gratuïtes per desfer-se de les andròmines
A Ripoll hi ha diverses alternatives gratuïtes per desfer-se de les andròmines | Xevi Pujol

L’ajuntament de Ripoll ha arribat a la conclusió que haurà de començar a sancionar per aturar els actes incívics que es repeteixen als costats de contenidors de brossa. Es a dir, acabar amb el fet que les deixalles no es tiren al lloc que correspon sinó que es deixen a fora. Per tant, s’ha decidit identificar els residus i comunicar, a través de l’agent cívic, el mal ús a particulars, comerços i empreses. En cas de reiteració, es multarà amb l’argument que la incorrecta disposició de les deixalles suposa augmentar el cost de neteja. Despesa que ja de per si és molt elevada i que es paga entre tots els ciutadans. Les campanyes continues per incentivar el civisme no han tingut el resultat esperat.

El regidor, Joaquim Colomer, recorda que "hi ha sistemes que ajuden" a què la recollida funcioni correctament. Per exemple, "tres dies a la setmana, es recullen els cartrons que comerços i empreses ja no fan servir en punts establerts". Colomer també lamenta que la via pública serveixi per abandonar andròmines de tot tipus. Recorda que hi ha un sistema de recollida gratuït, que s’activa amb una simple trucada a l’ajuntament. L’alternativa és la deixalleria, que tampoc suposa cap cost pel ciutadà.

"L'incivisme sempre ha existit" apunta Colomer però ara, amb l’estrena del nou sistema de contenidors, "es nota més" la degradació dels espais públics de Ripoll.