Les escoles públiques de la comarca no poden posar notes pel col·lapse de la nova plataforma

El sistema Esfer@ presenta molts problemes i no permet als docents entrar-hi les notes dels alumnes

per Xevi Pujol

Educació

La plataforma Esfer@ està presentant molts problemes als docents
La plataforma Esfer@ està presentant molts problemes als docents | Xevi Pujol

Quan els professors volen accedir al nou sistema per entrar les notes dels alumnes dels centres públics, aquest no respon. La plataforma Esfer@ s’ha penjat just a final de curs, quan els docents han de fer l’avaluació. Això suposa que els alumnes no podran rebre les notes quan els tocaria.

A l’Institut Escola Mestre Andreu de Sant Joan de les Abadesses, es veuen afectats tots els cursos de primària i ESO. «Nosaltres hem tingut la sort que hem pogut entrar notes parcials, però per exemple, l'avaluació final d'un grup de 1r d'ESO no hi ha manera que es pugui fer. La cosa està totalment col·lapsada, no podem entrar notes finals ni comentaris a la plataforma», assegura el director de l'IE Mestre Andreu, Eusebi Puigdemunt.

És el primer any que la plataforma funciona a secundària, mentre que l’any passat es va estrenar per als cursos de primària, substituint a l’antiga Saga. Els problemes es van iniciar fa cosa d’un mes. «Penso que hi ha hagut una mica de manca de previsió, perquè si s'hi havien trobat errors es podien haver resolt al llarg del curs passat. A més, ha petat tot ara, en el moment crucial del curs», diu Puigdemunt.

A l’escola de primària Tomàs Raguer de Ripoll, també se’ls pengen els aplicatius i no han pogut entrar les notes de cap dels cursos, ja que la plataforma funciona en bloc. Havien de donar les notes a partir d’avui, però de moment ho han posposat fins la setmana vinent. A més, la fallada coincideix amb l’inici de les matriculacions pel curs vinent.

Eva Farrés, directora del Tomàs Raguer, explica que «de moment tampoc podem matricular ningú a les escoles. A Ripoll tothom sap quin centre té adjudicat des de la preinscripció, però la matrícula real tampoc sabem quan la podrem fer. Ni això, ni fer la facturació ni el tancament del curs, cap altra gestió».

Una problemàtica generalitzada a la comarca. A l’escola Joan Maragall de Ripoll, per exemple, els professors van haver d’entrar les notes a la nit, quan la plataforma es penjava menys, però ara tenen un altre inconvenient, i és que no les poden imprimir.