Conveni de la Fundació Eduard Soler amb un important centre tecnològic català

L'acord amb Eurecat vol afavorir la innovació i la transferència tecnològica al teixit empresarial del territori

per Xevi Pujol

Arreu, Educació

Membres de la FES i d'Eurecat després de rubricar l'acord
Membres de la FES i d'Eurecat després de rubricar l'acord | FES

Aquesta setmana, la Fundació Eduard Soler i el centre tecnològic Eurecat han signat un acord de col·laboració per impulsar la innovació i la transferència tecnològica en el teixit empresarial i econòmic del territori. El treball conjunt anirà enfocat, per una banda, en l’àmbit educatiu, i de l’altra en la posada en marxa de programes conjunts.

Ignasi del Rio, director d’innovació de la FES, explica que «tindrem l'objectiu de desenvolupar 3 o 4 accions formatives conjuntes i això permetrà aprofundir en àmbits en els quals la Fundació com Eurecat tenen expertesa, i que a la comarca del Ripollès hi tenim mancança». També destaca que l'acord vol arribar a les empreses «que potser no tenen un departament amb prou potència per desenvolupar segons quins projectes de tecnologia, i així ajudar-les perquè puguin ser més competitives».

Eurecat és un dels centres tecnològics de referència a Catalunya, i això es vol unir a l’especialització de la Fundació Eduard Soler en termes com l’automatització, la robòtica o la producció industrial. Ara, està aprofundint en el camp de la fabricació industrial en 3D, amb un laboratori únic a Girona.

Recentment, s’ha acabat un nou curs a la FES i ja es pensa en el proper. «Estem en l'època de matriculació dels cicles formatius de Grau Superior. En el nostre cas oferim titulacions molt enfocades en el binomi indústria i tecnologia, formacions que tenen una alta sortida a nivell laboral», detalla del Rio, que anima als estudiants de la comarca a visitar la FES per informar-se dels seus cursos.

S’espera que aquest conveni sigui l’inici de més aliances i projectes conjunts en l’àmbit tecnològic.