Armand Escandell presenta la seva primera novel·la

'Dionís' és el títol i el nom del personatge principal de la història

per Redacció

Cultura

Escandell i Ramon Alabau durant la presentació de la novel·la
Escandell i Ramon Alabau durant la presentació de la novel·la | Xevi Pujol

Dionís és el nom del personatge que protagonitza la primera novel·la d’Armand Escandell. El professor de l’Institut Abat Oliba de Ripoll proposa una història marcada per les relacions del protagonista amb el món i l’univers de les dones. L’autor planteja un inici impactant: «Comença amb una informació que llença el personatge, com una bomba, i durant la novel·la es va desentrellant quin és l'origen d'aquesta informació», explica l'autor.

De moment, Escandell ha rebut crítiques positives d’un treball que ha suposat un procés d’un parell d’anys ben bons. «La gent que l'ha llegit em va dient que és àgil de llegir i que atrapa des de les primeres pàgines», comenta.

El professor sempre ha cultivat l’escriptura però de manera intermitent, aprofitant totes les estones lliure que ha tingut. Els precedents de la novel·la són un conjunt de relats, també publicats, i obra poètica, que ha rebut algun reconeixement.

Ramon Alabau va exercir de mestre de cerimònies de la presentació de Dionís a Ripoll, aquest dijous. Obra publicada per Arrela, una petita editorial de Menorca, terra originària d’Armand Escandell.