L'arribada de la Flama del Canigó suma més participació any rere any

Unes 350 persones van assistir al dinar popular a Coll d'Ares, per exemple

per Redacció

Societat, Cultura

Encesa de la Flama del Canigó al Monestir de Ripoll
Encesa de la Flama del Canigó al Monestir de Ripoll | Eudald Tutllo

L’alta participació va marcar la rebuda de la Flama del Canigó al Ripollès just abans de la revetlla, tal com es preveia a priori des de l’organització. Òmnium Cultural ha destacat sobretot la recepció d’aquest símbol dels Països Catalans a la capital de comarca. Ofrena a la tomba del Comte Guifré, al Monestir de Sant Maria, i a l'exterior, torn pels parlaments i cloenda, amb l’espectacle “La flama de la terra”, de la companyia teatral Eufòria.

Jordi Vilarrodà, president d'Òmnium Ripollès, deia que «hem tingut més gent que els altres anys aquí a Ripoll, fem una valoració molt positiva de com ha anat tot aquest any». Satisfacció a l’entitat, que emplaça a seguir amb la tradició. També espera que l’any que ve no s’hagi de recordar als presos polítics. «Té un missatge molt potent d'unitat entorn de la llengua, la cultura i la idea de països catalans», opinava Vilarrodà de la festa.

Espectacle per rebre la Flama a Ripoll | Eudald Tutllo

Els atletes de l'Esportiu Ripoll van col·laborar perquè la flama arribés al bressol de Catalunya per quart any consecutiu. Abans d’arribar a la vila ripollesa, Sant Joan de les Abadesses va oferir una recepció solemne al claustre del Monestir. Les diferents rutes per portar la flama arreu del Ripollès i Osona van començar des de Coll d’Ares. Presència de centenars i centenars de persones en aquest indret. Com a exemple, 350 persones van participar al dinar popular.

Rebuda de la Flama a Camprodon | Xevi Sunyol