Ja es coneixen tots els noms que ocuparan les cadires del Consell Comarcal

La incògnita sobre qui presidirà l'ens segueix i els partits mantenen diferents converses i no es tanquen a cap pacte

per Xevi Pujol

Política

Falta saber qui ocuparà la presidència del Consell
Falta saber qui ocuparà la presidència del Consell | Guillem Sánchez

Ja es coneixen tots els noms que ocuparan les 19 cadires del Consell Comarcal del Ripollès. La Junta Electoral Provincial de Girona ja ha publicat els representants de cada força política a l’ens comarcal.

Esquerra Republicana és qui hi tindrà més representació, amb 8 consellers. Aquests seran Núria Pérez, Sergi Albrich, Roger Bosch, Anna Vila, Amadeu Rosell, Joan Dordas, Dèlia Duran i Marina Puigcorbé, segons han confirmat des de la formació. També han acordat que al cap de dos anys, entrin al consell Joaquim Roqué, Toni Riera i Xavier Juncà, repartint-se el mandat presumiblement amb Dordas, Duran i Puigcorbé.

Pel que fa a Junts pel Ripollès, que compta amb 7 cadires, comptarà amb Dolors Costa, Imma Constans, Mònica Santjaume, Joaquim Colomer, Josep Maria Creixans, Dolors Cambras i Josep Estragués com a consellers.

Per la banda de la Candidatura de Progrés, vinculada al PSC, Xavier Guitart i Enric Pérez seran els representants al Consell. El grup de MES estarà representat amb un conseller que serà el santjoaní Ramon Roqué, i la CUP tindrà una altra cadira. En aquest cas l’ocuparà durant dos anys el ribetà Àlex Medrano i els altres dos la ripollesa Rebeca Galavís.

Els noms ja s’han presentat, però segueixen les incògnites sobre qui presidirà l’ens comarcal. Hi ha converses entre tots els grups i de moment no es tanca la porta a cap possible pacte.

Aquesta setmana també s’ha fet públic que l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, seguirà essent durant quatre anys més el diputat provincial que representa a les comarques del Ripollès i la Cerdanya a la Diputació de Girona. Segons ha confirmat l’alcalde de Molló Pep Coma a aquest mitjà els dos primers suplents que tindrà en aquest càrrec serien ell mateix i l’alcaldessa de Queralbs Imma Constans, que podrien ser diputats si Piñeira renunciés.