Les temperatures arriben als pics més alts al Ripollès

Seguir les prevencions és imperatiu per superar l'onada de calor

per Redacció

Arreu

A Ripoll ja s'ha arribat als 40 graus
A Ripoll ja s'ha arribat als 40 graus | Abril Chinchilla

Jornada de màxima intensitat de l'onada de calor que viu Catalunya i el Ripollès. Totes les comarques del país presenten un perill molt alt, de 6 sobre 6, segons avisa el Servei Meteorològic de Catalunya. Per això pren més importància que mai la prevenció, perquè els efectes del sol i les altes temperatures no vagin més enllà. L'ajuntament de Ripoll, per exemple, ha avançat a les 6 del matí l'inici de la jornada laboral de la brigada de neteja i obres, fins a dos quarts d'1 del migdia. A més, aquest cap de setmana la piscina municipal de la vila romandrà oberta de vuit del matí a vuit del vespre i de manera gratuïta. 

 

Actualment està activat el PROCICAT, el Pla de Protecció Civil de Catalunya per l'onada de calor generalitzada al país. Especial atenció al col·lectiu de persones grans o que visquin soles, perquè les altes temperatures no els afectin. Beure líquids, mantenir la casa fresca, no sortir en les hores de màxima calor o buscar refrigeració en espais climatitzats són algunes recomanacions. També es demana la col·laboració ciutadana perquè avui és el dia amb més risc d'incendi, des de Protecció Civil s'insteix en que «a la que qualsevol vilatà vegi una columna de fum truqui al 112 per donar la informació més o menys precisa»

 

Per decret, també queda prohibit per foc a les fonts. La Generalitat ha tancat l'accés a sis espais naturals davant el risc d'incedi, cap d'aquests al Ripollès. Una manera de combatre la calor és refrescar-se a les piscines municipals de la comarca. La majoria van obrir portes durant el cap de setmana de la revetlla de Sant Joan. En el seu cas, la calor és benvinguda.

 

Segons el Meteocat, l'episodi d'onada de calor es perllongarà fins dilluns que ve, tal com apunten les últimes informacions. Dissabte i diumenge, però, podrien aparèixer ruixats de tarda.