Gran valoració del sisè Clownia Festival

Concerts, circ i conscienciació, pals de paller d'un esdeveniment que vol mantenir aquesta essència

per Xevi Pujol

Cultura

Nou èxit del festival santjoaní
Nou èxit del festival santjoaní | Clownia Festival

El festival somiat de Txarango s’ha fet realitat per sisè any consecutiu a Sant Joan de les Abadesses. El Clownia va tornar a exhaurir totes les entrades, enguany més ràpid que mai, i tots els assistents han pogut gaudir de quatre dies de música, circ i conscienciació. El cartell ha estat de luxe, amb primeres espases del panorama musical català com Oques Grasses, Buhos, Doctor Prats, Itaca Band o l’Elèctrica Dharma; també amb altres propostes com la llegendària orquestra colombiana La 33, Green Valley o Tremenda Jauría.

«Cada any això va a més, la gent ja coneix l'espai i l'ambient. A banda, aquest any hem tingut a bandes de l'àmbit català que mouen a moltíssima gent. Tenim la gran sort que tothom vol venir a tocar al Clownia, quan tanquem una edició ja ens demanen per l'any vinent», explica Alguer Miquel, cantant de Txarango.

L’Espai Consciència ha acollit enguany xerrades i activitats contra el canvi climàtic, però una de les que més expectació va aixecar va ser la que tractava la repressió, amb familiars dels joves d’Altsasu o Txell Bonet, parella de Jordi Cuixart.

El concert de Di-Versiones ha tornat a estar un dels punts àlgids de la programació gratuïta a la plaça Major. L’onada de calor no ha impedit que milers de clownians hagin tornat a envair Sant Joan. Més punts d’aigua i el riu han servit per refrescar-se.

«Hem d'estar contentíssims de la gent que ha vingut una vegada més i ha pogut gaudir del poble. Hem conviscut junts fantàsticament aquests 4 dies», opina l'alcalde de Sant Joan, Ramon Roqué. Per la seva banda, des de l'organització, Jordi Caparrós deia que «hem tornat a estar a l'alçada d'un bon festival. Agraïm la feina a tots els voluntaris de Sant Joan, Protecció Civil, Creu Roja, Txarango i Èxits per fer possible que el Clownia s'hagi tornat a aixecar a Sant Joan i a la comarca».

Més de 1.000 persones han assistit a la paella solidària per tancar el festival, que per primer cop ha comptat amb activitats de circ internacionals. A la fira d’entitats, mostres de 30 col·lectius.

Algue Miquel deia al final del festival que «la gent està contentíssima i els grups i entitats també estan molt satisfets. Tocarà preparar ja la propera!». Ja es pensa, doncs, en el setè Clownia, del 2020.