El Bisbat d'Urgell suspèn quatre sacerdots més per haver format part del Seminari Poble de Déu

Entre ells, l'exrector de Ribes de Freser i l'actual rector del Santuari de Núria

per Redacció

Arreu

Melcior Querol, exrector de Ribes de Freser
Melcior Querol, exrector de Ribes de Freser | Arxiu

El Bisbat d'Urgell ha decidit suspendre de les seves funcions a mossèn Melcior Querol. Va ser rector de Ribes de Freser més de 25 anys, i després va iniciar una nova etapa a la parròquia de Bellver de Cerdanya. La mesura també afecta a l'actual rector del Santuari de Núria, amb el qual Querol va coincidir molts anys a la rectoria ribatana.

Els màxims responsables de la diòcesi argumenten que els dos sacerdots va formar part del Seminari del Poble de Déu. Una associació ja clausurada que un tribunal eclesiàstic investiga a instàncies del Vaticà. A l'entitat se li suposen unes pràctiques sectàries, incloses les de caràcter sexual, incompatibles amb la doctrina de l'Església.

Un altre capellà de la parròquia ribatana i el company de Querol a la vila ceretana també han estat apartats pel mateix motiu.

Fonts oficials de la diòcesi han assegurat al Diari d'Andorra que els serveis que oferien aquestes quatre persones els duran a terme mossens suplents procedents de parròquies veïnes, "fins que no conclogui la investigació en curs". La suspensió de l'exercici públic s'ha aplicat ara, segons les mateixes fonts, per deixar passar la celebració de diverses festes majors locals. Així doncs, el Bisbat d'Urgell ha seguit les indicacions de la diòcesi de Tarragona. Fins ara, s'han suspès a deu mossens per formar part del Seminari del Poble de Déu