Càritas Ripoll va atendre a 428 persones durant el 2018

La fundació ha presentat per primera vegada la seva memòria d'activitat

per Abril Chinchilla

Societat

Presentació de la memòria de Càritas Ripoll, aquest dimarts
Presentació de la memòria de Càritas Ripoll, aquest dimarts | Abril Chinchilla

Càritas Ripoll ha presentat per primera vegada la seva memòria d’activitat, en concret ha estat la del 2018. Durant aquest exercici la fundació ha ajudat a 428 persones en diferents aspectes, des de cobrir les necessitats bàsiques, a la formació, inserció laboral i social. Ha estat gràcies als diferents projectes que tenen en marxa.

«En el nostre programa d'acollida donem resposta a necessitats de caràcter material, però també tenim molts altres programes que van més enllà. Estem treballant la inclusió social amb diferents tallers i cursos de conversa en català, i intentem ajudar a la gent que es vol incorporar al món laboral», destaca Joan Maria Roig, director de Càritas Interparroquial de Ripoll.

Els programes han estat possible gràcies al finançament de socis, fonts públiques i privades i excedents d’exercicis anteriors que han sumat més de 18.500 euros.

«Els ajuts econòmics que rebem serveixen per cobrir necessitats bàsiques de les persones», detalla Roig, «a vegades també a medicaments, ulleres, material escolar, temes de subministrament o de lloguer... intentem donar resposta en funció de les possibilitats econòmiques que tenim al nostre abast».

Segons recull Càritas, el balanç és semblant al del 2017. Tot i els bons resultats s’apel·la a la participació que tan pot ser a través d’un voluntariat o aportant ajuts econòmics.