Els veïns de Setcases fan pressió per recuperar la platgeta

Una iniciativa popular proposa nova ubicació pel projecte

per Abril Chinchilla

Arreu

Els veins de Setcases durant la reunió per la pletgeta
Els veins de Setcases durant la reunió per la pletgeta | Abril Chinchilla

Els veïns de Setcases tenen intenció que es torni a instal·lar la platgeta a la vila. Una atracció turística que s’ha vist afectada per riuades i que ara s’hauria de canviar d’ubicació. Es proposa traslladar-la més avall i més a prop del centre de la vila en una zona on el mateix riu ha fet gairebé una platgeta natural que només s'hauria d'adequar pels visitants. És per això que els vilatans fan pressió per tal de poder-la tenir al més aviat possible, amb un cost assequible i poder-ne gaudir aquest estiu.

Tot i que la nova ubicació sembla ideal per la platgeta, adequar la zona comporta un cost que el consistori no sap si podrà assumir. Durant la reunió la iniciativa popular ha intentat buscar solució als diferents entrebancs, com destinar pressupostos ja adjudicats per a altres projectes o finançar la platgeta amb una venda de números per a una panera. Sembla que aquesta iniciativa dels veïns pot ser recurrent a Setcases, segons Joan Casadevall, Regidor de l'Ajuntament, «hem agafat firmes i pensant que algun dia haurem de fer una plataforma ciutadana per poder canalitzar iniciatives que els polítics de vegades no tenim en compte».

Ara si el projecte tira endavant depèn de l’Ajuntament, tot i que no està clar que aquest estiu es pugui gaudir de la platgeta de Setcases.