L'atur no para de baixar al Ripollès

El mes de juny es va tancar amb 807 aturats a la comarca, 43 menys que al maig

per Redacció

Arreu

Dades d'aturats al Ripollès al mes de juny de 2019
Dades d'aturats al Ripollès al mes de juny de 2019 | El Ripollès Digital

L’atur no para de baixar al Ripollès i es consolida en xifres anteriors a la crisi econòmica. L’Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya indica que el mes de juny es va tancar amb 807 aturats. Això suposa que consten 43 persones menys a les llistes de l’oficina de treball de Ripoll respecte al maig. El cinquè mes del 2019 es va tancar amb 850 persones sense feina a casa nostra. Per tant, s’està a punt de trencar un nova barrera psicològica. En aquest cas, la de 800 aturats.

A la capital de comarca és on hi ha més desocupats amb un total de 407 (433), però és la població que n’ha restat més d’un mes a l’altra amb 26. Segueixen Sant Joan de les Abadesses, amb 109 (113), Campdevànol amb 97 (109), Camprodon, amb 59 (62) i Ribes de Freser amb 45 (44).

Segons les mateixes dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu, Campelles és l´únic municipi de la comarca on no consta cap aturat, seguit de Pardines i Setcases, amb 2.

En el conjunt de Catalunya, l’atur registrat recupera xifres del 2008 i és el territori de l’estat on més ha baixat. Supera per poc els 357.000 aturats.

Menys persones a les llistes de l'Oficina de Treball | Abril Chinchilla

 

El president de la Unió Intersectorial i Empresarial del Ripollès, Eudald Castells, valora les xifres com a les xifres com a «molt positives i esperançadores». Adverteix, però, que «també ens beneficiem de que de cara a l’estiu les coses van una mica millor, sobretot al sector turístic i de l’hostaleria. Però abans que s’iniciés aquesta etapa ja es veia una evolució favorable».

 

També posa en relleu que el fet que molta gent de la comarca vagi a viure i treballar a fora pot afavorir al descens de l’atur. En aquest sentit, des de la UIER se segueix treballant amb un pla per intentar captar activitat econòmica. «Els aturats que tenim a la borsa de treball actualment són de difícil col·locació per la seva qualificació. Tenim un problema en aquest sentit perquè les empreses necessiten personal amb una certa qualificació i ens està costant trobar-lo», diu Castells, que assegura que s’aposta per la formació de les persones que estan a l’atur i també de les que ja tenen feina.