Definides les regidories de Campdevànol

Desacord de l'oposició amb les retribucions que tindran l'alcaldessa i la segona tinent d'alcaldia

per Xevi Pujol

Política

La nova composició del ple de Campdevànol
La nova composició del ple de Campdevànol | Xevi Pujol

L’equip de govern de Campdevànol ha definit el cartipàs per aquest mandat municipal. La nova alcaldessa, Dolors Costa, adquirirà també les regidories de Promoció Econòmica, Turisme, Empresa i Ocupació i Salut Pública. El primer tinent d’alcalde serà Lluís López, regidor de Serveis Econòmics i Recursos Humans. La segona tinent d’alcalde, Blanca Sánchez, tindrà les regidories d’Esports, Benestar Social, Atenció a la Gent Gran, Joventut i Barris. La tercera tinent serà Sílvia Latorre, amb les regidories d’Ensenyament, Seguretat Ciutadana, Comerç i Fires. Cultura, Comunicació, Medi Ambient, Món Rural i Sostenibilitat seran per a Sergi Colomé; mentre que Joan Manso s’ocuparà de Territori i Festes.

La polèmica al ple ha estat protagonitzada pel règim de dedicació que s’ha donat a l’alcaldessa, d’un 100%, i a la segona tinent Blanca Sánchez, d’un 50%. Això es tradueix en 32.000 i 9.800 euros bruts anuals, respectivament. L’oposició hi ha votat en contra i recorda que fins ara entre l’alcalde i la primera tinent sumaven un 85% de dedicació.

L'equip de govern de Campdevànol | Xevi Pujol

Toni Riera, portaveu d'ERC, considera que «això és un increment, es miri com es miri, i en aquest moment, el que ho acaba pagant és el poble». Per la seva banda, Mariona Baraldés, de la CUP, deia que «si realment l'alcaldessa necessita un reforç, que s'agafi un perfil professional per fer-lo, perquè la Blanca ha fet molta feina, però en aquest mandat en tindrà molt més amb totes les regidories que porta». Baraldés considera «vergonyós que es parli de 9.800 euros com si fos una quantitat petita, quan hi ha molta gent que viu amb 1.000 euros al mes».

L’equip de govern considera que les valoracions sobre la dedicació s’haurien de fer més endavant. «Penso que hem guanyat en dedicació i que el poble també hi guanyarà amb més gent treballant més hores dedicada als nous projectes que volem engegar», diu l'alcaldessa Dolors Costa.

El ple va definir també les retribucions dels regidors a 135 euros per ple i per junta de govern, amb un lleuger augment.

Cal recordar que el consistori de Campdevànol està format per l'equip de govern de Junts per Campdevànol, amb 6 regidors; ERC amb 4 regidors i la CUP amb 1.

Els grups de l'oposició al consistori | Xevi Pujol