ERC Ripoll no entrarà al govern i farà una oposició «activa i constructiva»

La secció local ha explicat que els membres de la llista actuaran com a «regidors a l'ombra»

per Redacció

Política

Roda de premsa dels regidors d'ERC al consistori ripollès
Roda de premsa dels regidors d'ERC al consistori ripollès | Xevi

L’assemblea de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Ripoll ha acordat que el grup municipal a l’ajuntament exercirà una oposició activa i constructiva els propers quatre anys. Els republicans expliquen que donaran suport a totes les polítiques «que siguin bones per Ripoll i el conjunt del país».

Esquerra entén que, en un escenari sense majoria absoluta, cal que el segon partit més votat lideri una oposició que treballi per arribar al màxim consens en les accions que calgui executar. Els republicans han agraït l’oferta que els va fer Junts per Ripoll de governar plegats però l’han rebutjat. Expliquen que en cap moment, se’ls va oferir cap regidoria concreta per part de Junts.

També han avisat que mostraran tolerància 0 contra tota forma de racisme o xenofòbia. Nani Mora, Roger Bosch i Chantal Pérez seran els caps visibles de l’oposició republicana però han explicat que rebran el suport de la resta d’integrants de la llista que no van obtenir representació al consistori. Els han anomenat «regidors a l’ombra». Cadascun tindrà diverses competències i farà les propostes en aquest sentit.

Esquerra si que ha deixat clar que mantindrà la seva oposició frontal al projecte del polígon de la carretera de Les Llosses. També demana que el desenvolupament de la Devesa del Pla es desencalli d’una vegada per totes.

Els republicans fan una crida a tota la ciutadania perquè els hi faci arribar totes les propostes, suggeriments i queixes que tinguin per millorar Ripoll durant aquest mandat municipal.