La primera alcaldessa de Ribes de Freser tindrà dedicació exclusiva

L'equip de govern demostra major sintonia amb la CUP que no pas amb Tots Fem Ribes

per Redacció

Arreu

La ciutadania ha tornat als plens de l'ajuntament de Ribes de Freser
La ciutadania ha tornat als plens de l'ajuntament de Ribes de Freser | Albert Güell

La primera alcaldessa de l’ajuntament de Ribes de Freser tindrà dedicació exclusiva per assumir fins a nou de les regidories previstes al cartipàs. Rebrà una retribució de 30.000 euros anuals, una quantitat molt semblant a la que cobrava l’anterior alcalde i que està subvencionada en gran part. Per primera vegada, els grups polítics també tindran assignació econòmica. "Penso que és un sou i unes indemnitzacions pels regidors adequades, adients al gruix de tasques i a la responsabilitat que s'encomana. De fet, la puja és bastant minsa" ha explicat Mònica Santjaume.

El dia a dia del corporació s’ha organitzat en cinc grans àrees de gestió. Al capdavant d’elles, un regidor o regidora de l’equip de govern que farà tasques de coordinació. Per exemple, l’alcaldessa assumirà l’àrea per aconseguir un Ribes eficient i participatiu. De les regidories, destaca la de Ribes 2030, amb Carles Mateu com a màxim responsable.

L’abstenció va ser l’opció més escollida per l’oposició en la majoria de punts i fins i tot, va votar en contra en alguns d'ells. Tots Fem Ribes creu que la delegació de competències a l'alcaldessa és excessiva. Tampoc li agrada la representació establerta en els òrgans de caire més local. La CUP va votar en contra de les retribucions, perquè no comparteix els increments previstos.


A la segona sessió plenària a l’ajuntament de Ribes de Freser s’ha pogut veure una bona sintonia entre Junts per Ribes i els regidors de la CUP, malgrat que els cuparies han rebutjat l’oferta d’entrar a l'equip de govern per qüestions ideològiques. L’equip de govern manté la mà estesa.

La relació amb Tots Fem Ribes és una altra cosa tot i que es comparteix la voluntat de col·laborar pel bé del poble. Les converses que van existir abans de la campanya electoral per confeccionar una llista unitària, que al final no es va concretar, sembla que van generar unes tensions que encara perduren.

L’assistència de públic als plens de l’ajuntament de Ribes de Freser s’ha reactivat en l’inici del nou mandat municipal. La primera sessió ordinària tindrà lloc el 22 de juliol.