L'augment de les retribucions centra el ple del cartipàs de Ripoll

S'han definit també les àrees i regidories de l'equip de govern

per Judith Espert

Política

Ple del cartipàs de Ripoll
Ple del cartipàs de Ripoll | Judith Espert

Les retribucions als regidors de l'Ajuntament de Ripoll augmenten d'acord amb l'augment de l'IPC entre els anys 2011 i 2019. Una puja d'un 10,60% per actualitzar-los després d'haver superat una etapa financerament complicada per l'Ajuntament. Pel que fa als sous, l'alcalde cobrarà 51.400 euros anuals en 14 pagues, mentre que els regidors de Junts per Ripoll tindran una assignació de 373 euros; els d'ERC I el PSC, de 262, els d'Alternativa per Ripoll 239 i la del Front Nacional, de 216 euros. Per assistència a plens es cobrarà 232 euros i per assistència a les juntes de govern, els que tenen dret a vot cobraran 166 euros i els que no, 111 euros.

L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, considera que «arribats a aquest punt, considerem que si hem fet els deures a nivell econòmic, és lícit recuperar els imports que hi havien hagut abans del 2011 i aplicar l'IPC».

L'oposició s'ha abstingut. Des d'ERC, Roger Bosch considera que «si s'han d'actualitzar, comencem-ho a fer, però no cal que recuperem valors del 2015». Anna-Belén Avilés, del PSC, diu que «hem trobat a faltar poder-nos asseure tots i decidir aquesta revisió de manera consensuada».

Per la seva banda, la CUP hi ha votat en contra, sobretot pel sou del batlle. Tot I que es coneix que no el percebrà, consideren que hauria de ser com a molt 2,1 vegades el sou mínim interprofessional, fet que se supera.

Pel que fa a l'organització, el govern s'estructurà en quatre grans àrees. La de Serveis Econòmics i Administració General, a càrrec de Josep M. Creixans; la de Serveis al Territori, Sostenibilitat i Empresa, encapçalada per Joaquim Colomer; la de Serveis a les Persones, amb Monstina Llimós com a responsable, i, per últim, la de Projecció Econòmica, amb Manoli Vega al capdavant. Pel que fa a la resta de regidories, l'alcalde Jordi Munell és regidor de Coneixement, Josep Maria Creixans de Serveis Econòmics i Administració General mentre que Maria Dolors Vilalta s'encarrega de les carteres de Seguretat Ciutadana, Convivència, Participació i Ensenyament. Manoli Vega és regidora de Turisme, Comerç, Fires i Mercats i Joaquim Colomer de Territori, Sostenibilitat i Empresa. Cultura, festes i tradicions queda en mans de Montsina Llimós; Salut, Benestar Social, Gent Gran i Joventut són les àrees de Joan Maria Roig mentre que Josep Isern és el responsable d'Esports, Entitats i Associacions.

Les sessions plenàries se celebraran cada últim dimarts de mes a dos quarts de vuit del vespre.