Restablerta la circulació de trens entre Ribes de Freser i Puigcerdà

Renfe i Adif han solucionat el descarrilament al Túnel de Toses.

per Redacció

Arreu

El Túnel de Toses aquest matí
El Túnel de Toses aquest matí | Laura Segur

Pocs minuts abans de les tres de la tarda, Rodalies de Catalunya ha confirmat a través del seu compte de Twitter de la R3 que s'ha restablert la circulació de trens entre Ribes de Freser i Puigcerdà. S'afegeix que hi haurà una normalització progressiva de freqüències i horaris habituals.

La circulació ha estat tallada en aquest tram de la línia des d'aquesta matinada, i mentrestant, s'ha establert un servei alternatiu per carretera. Tot plegat després que ahir al vespre un tren amb 37 passatgers més el maquinista descarrilés al Túnel de Toses. Protecció Civil, apunta que la causa més probable de l'accident va ser un despreniment de roques però el motiu exacte encara s'està investigant, segons ha confirmat Renfe.

El comboi afectat no va bolcar. Per sort, la majoria dels passatgers van sortir il·lesos però si que consten dos ferits lleus, atesos per crisis d'ansietat sense necessitat de trasllat a un centre hospitalari. A la una de la matinada es tenia constància que tots els viatgers havien pogut marxar de l'estació de Toses  cap als seus domicilis.

Representants del Consell Comarcal del Ripollès han reaccionat a l'accident. Josep Coma ha expressat via Twitter  que "quina vergonya  d'infraestructures de Rodalies que tenim a Catalunya. Massa incidents greus els últims anys en una xarxa de trens obsolets. Aviat anar en tren serà una activitat d'alt risc"