Un despreniment del revestiment del túnel, hipòtesi del descarrilament de Toses

Els tècnics d'Adif continuaran amb les inspeccions de l'estructura del túnel

per Redacció

Arreu

Treballs per encarrilar el tren a Toses
Treballs per encarrilar el tren a Toses | Renfe

Després del descarrilament d'un tren de la línia R3 de Rodalies dins el túnel de Toses ahir a la nit, poc abans de les 15h s'ha restablert la circulació. Després de les primeres investigacions d'Adif, la principal hipòtesi sobre les causes d'aquesta incidència és el despreniment puntual del revestiment superficial de formigó del túnel, que va ser envestit pel tren afectat, provocant el descarrilament del primer eix del material autopropulsat.


Adif informa que els seus tècnics continuaran amb les inspeccions de l’estructura del túnel per determinar la necessitat d’executar treballs complementaris amb la finalitat d’evitar noves afectacions a l’explotació ferroviària, malgrat que «en els controls realitzats fins a la data no s’han detectat patologies de rellevància», segons afirmen en un comunicat de premsa.


Durant la nit d'ahir i el matí d'avui s'ha procedit a l'encarrilament i la retirada del tren, la neteja de materials, el condicionament del revestiment de protecció de l'estructura del túnel i d'altres instal·lacions ferroviàries.