Albert Rudé enceta un nou repte a les banquetes de Mèxic

És l'assistent de l'entrenador al Rayados de Monterrey i si tot va bé, disputarà un nou Mundial de Clubs

per Xevi Pujol

Esports

Nou repte del ripollès a les banquetes
Nou repte del ripollès a les banquetes | Albert Rudé

El tècnic ripollès Albert Rudé comença una nova aventura a les banquetes de Mèxic. Des de fa unes setmanes, és l’assistent de l’entrenador del Rayados de Monterrey, Diego Alonso. Amb ell, ja havia coincidit fa dos anys al Pachuca, on van guanyar una lliga i una Champions americana. Després d’un any on s’ha tret la llicència UEFA, Alonso l’ha tornat a cridar. Els Rayados van guanyar la Champions de la CONCACAF l’any passat i això suposa que Rudé anirà al mes de desembre, si tot va bé, al seu segon Mundial de Clubs en 3 anys.

El ripollès, a més coordina l’àrea d’intel·ligència esportiva de l’equip. Aquesta, segons explica, tracta les àrees de l’anàlisi de rendiment, dels rivals, del propi model de joc, dels jugadors de l’equip individualment, i també dels dels altres equips, per poder saber com defensar-los. «També tractem temes de big data, metodològics... Faig una funció molt semblant a la que feia a Pachuca, però en un equip amb molts més recursos econòmics i humans, amb més gent al meu càrrec, però també amb un repte molt més gran», relata Rudé.

El Monterrey és un club de màxima exigència, equiparable a Barça o Madrid a la lliga espanyola. «Et demanen que com a mínim, estiguis lluitant pels títols», diu Rudé.

Una nova etapa que Rudé encara amb molta il·lusió: «Estic molt content, súper motivat i amb moltes ganes de seguir creixent i aprenent».

L’equip mexicà ha conclòs ara la pretemporada a Cancún i als Estats Units i ja se centra en l’inici de la competició.