L'augment de sou de l'alcalde marca el ple del cartipàs a Sant Joan de les Abadesses

Esquerra Republicana considera un error l'increment previst del 34%, fins arribar als 36.000 euros bruts anuals

per Redacció

Arreu

El ple del cartipàs de Sant Joan de les Abadesses, celebrat aquest dimecres
El ple del cartipàs de Sant Joan de les Abadesses, celebrat aquest dimecres | Xevi Sunyol

L’augment de sou de l’alcalde ha estat un dels fets que ha marcat el ple del cartipàs de Sant Joan de les Abadesses. Ramon Roqué passa a cobrar 10.000 euros més aquest mandat municipal, el que suposa un increment del 34%, fins arribar als 36.000 euros bruts anuals. Roqué defensa que s’ha de posar en valor la feina que fa l’alcalde, amb una retribució que ha definit com a justa en tots els sentits.

Roqué ha explicat que "Si es treuen aquests 7 o 8.000 euros de retencions, el sou de l'alcalde de Sant Joan quedarà per sota dels 30.000 euros nets. Hi ha la necessitat de posar en valor la feina i la dedicació que fa un alcalde. Sóc el primer que penso que el sou ha de ser just en tots els sentits. M'agradaria que tothom cobrés per la feina que fa un sou just"

Va ser un dels punts que va generar més retrets entre equip de govern i oposició. Vot en contra dels regidors d’Esquerra Republicana, davant un augment que rebutja del tot, i que ha qualificat d’error.

El seu portaveu, Sergi Albrich, exposa que "creiem que això no és de rebut, que s'hauria de fer manera gradual. Hi ha  famílies que ho passen malament, no hi ha sou de cap casa que tingui aquest increment tant flagrant d'allò que ingressa. Creiem que és un error fer aquesta puja de cop".

De fet, els republicans no van donar suport a cap dels punts importants del cartipàs, sigui amb vots negatius o amb abstencions. Van lamentar la manca de consens i d’acord de l’equip de govern només començar el mandat municipal. Com per exemple, també en el canvi de dia de celebració dels plenaris. A partir d’ara, seran els dimecres, a partir de les vuit del vespre.

A banda de Roqué, que assumirà les regidories d’hisenda, governació, promoció econòmica o urbanisme, els pesos pesants de l’equip de govern són Montserrat Tallant, Anna Soler i Ferran Miquel, que ocupen les tres tinences d’alcaldia.

La distribució dels regidors ha canviat respecte al primer ple del mandat. Els representants de cada grup municipal seuen junts. La sessió del cartipàs va començar amb la presa de possessió d’en Josep Vilalta com a regidor perquè no va poder assistir al ple de constitució. La primera sessió ordinària està prevista pel 31 de juliol.