Es realitzarà una intervenció general a la plaça de Matamala, a Les Llosses

Un projecte de rehabilitació per fer-ne un espai de trobada veïnal

per Judith Espert

Infraestructures

Es remodelarà íntegrament la plaça de Matamala, a Les Llosses
Es remodelarà íntegrament la plaça de Matamala, a Les Llosses | Abril Chinchilla

La plaça de Matamala és un punt de trobada per als veïns de Les Llosses, un espai en què se celebren diverses festes populars. L'estat en què es troba, però, no és l'òptim. Per això l'ajuntament del municipi hi realitzarà una intervenció general que servirà tant per arranjar el paviment com el mur de contenció, que salva el desnivell entre la plaça i un camp, que ha cedit. «Entre els anys que fa que està construït i l'arbre que hi havia, ha cedit i hi ha bastantes esquerdes que podrien fer perillós el seu ús», detalla l'alcalde del municipi, Andreu Llimós.


El pressupost de l'actuació global ronda els 120.000 euros, en un projecte que vol, per una banda, conservar i endreçar aquest espai, a la vegada que revalorar aquest petit nucli. Per fer-ho s'extraurà l'actual paviment i, posteriorment, es donarà continuïtat al camí que baixa de la plaça de l'església, pavimentant-lo amb lloses de pedra igual que les existents. A la resta de la plaça i fins a la zona d'aparcament, s'hi posaran llambordes de formigó prefabricades de color.

 

Després de l'actuació, la corporació llossenca entén que esdevindrà un punt encara més de trobada entre els habitants de la població. Per tant, l'obra de rehabilitació consideren que tindrà un impacte social: «D'aquesta manera es podria aprofitar un espai que està, per dir-ho d'alguna manera, al centre neuràlgic del poble, ja que tenim la sala polivalent i un nucli de cases al voltant i ara mateix és un espai que tenim hipotecat i tots els actes de Festa Major, per exemple, els hem de fer al pavelló».

 


Tot i que no es volen avançar els terminis d'execució de l'obra, el projecte els fixa en sis mesos.