El nou repte d'Albert Bosch: córrer per protegir el bosc de Milany

L'aventurer vincula la seva participació a la Gobi March amb la plataforma Save a Forest

per Xevi Pujol

Societat, Esports

Albert Bosch ens explica els seus nous reptes
Albert Bosch ens explica els seus nous reptes | Xevi Pujol

Córrer 250.000 metres per salvar 250.000 metres quadrats de bosc. Aquest és el nou repte de l’aventurer santjoaní Albert Bosch. Com a voluntari de la Xarxa de Conservació de la Natura, ha iniciat la plataforma “Save a Forest”, que vol protegir els boscos més madurs del planeta, que són els que acumulen més biodiversitat. A banda de lligar-se amb projectes d’arreu del món que tinguin aquesta finalitat, ha començat per intentar preservar durant 25 anys un bosc que es troba entre la Garrotxa i el Ripollès, una fageda centenària de Milany.

Això connecta amb la participació de Bosch a la propera Gobi March, una prova per etapes a Mongòlia del 28 de juliol al 3 d’agost. «Al bosc de Milany hi volem fer una reserva forestal. Com a mínim, té 25 hectàrees, que són 250.000 metres quadrats, i jo a la Gobi March correré 250km, és a dir, 250.000 metres», detalla Bosch.

La gent pot col·laborar amb el bosc a www.saveaforest.org. «Amb un euro ja protegeixes 100 metres quadrats d'aquest bosc durant un any!», exclama l'aventurer.

 

Bosch encara amb optimisme la cursa de Mongòlia. «Si hi ha 150 persones, espero estar entre el 10% dels millors. És una prova d'autosuficiència. Combina córrer amb portar la motxilla, dormir al terra...», diu Albert Bosch.

Els propers reptes de l’aventurer són seguir amb el projecte The Last Ice, amb una nova expedició, i fer el descens integral del riu Ebre des de la capçalera al mar.