La campdevanolenca Maria Sau manté el domini a la Salvatge de Nevà

Pere Rullan va guanyar en categoria masculina

per Judith Espert

Esports

La campdevanolenca Maria Sau és la gran dominadora de la dura prova de Nevà
La campdevanolenca Maria Sau és la gran dominadora de la dura prova de Nevà | Muti Saló

La campdevanolenca Maria Sau ha reeditat victòria a la Salvatge de Nevà i és l'única dona que ha pogut pujar al graó més alt del podi d'aquesta cursa de Toses. Va completar el recorregut de 15 quilòmetres en menys de dues hores, esmicolant així la seva marca en la primera edició. «Un recorregut excel·lent com també l'organització, i una dia espectacular, a repetir l'any que ve» ha resumit la guanyadora.

En homes, Pere Rullan va endur-se la victòria, amb un temps d'una hora 32 minuts.«M'agafava prop de casa i he pensat, pinta bé. Al final, m'ha encantat», deia l'atleta just en travessar la meta.

La prova va fer honor al seu nom, amb un traçat dur. Els corredors van superar 1.100 metres de desnivell positiu, arribant a més de 2.000 metres d'altitud en l'itinerari. Un fet que destacaven el segon i tercer classificat de la general. Una Salvatge de Nevà que ha crescut en aquesta segona edició, passant dels 75 dorsals de la primera als 90 en aquest 2019. Un creixement sostingut, buscat per l'organització.

L'organització ha confirmat una tercera edició de la prova, en què es podrien plantejar novetats com una distància més llarga. La salvatge s'emmarca dins els actes de la festa major d'aquest nucli de Toses.