Abdelbaki Es Satty va ser confident del CNI fins el 17 d'agost

L'imam de Ripoll i els serveis secrets espanyols contactaven a través d'un sistema de comunicació indetectable ideat per Bin Laden

per Redacció

Arreu

El diari digital Público informa en exclusiva que l'imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, va ser considerat informador dels serveis secrets espanyols fins al dia de l'atemptat a les Rambles de Barcelona, quan el seu deixeble Younes Abouyaaqoub va assassinar 13 persones.

Després d'un any d'investigació, Público conclou que el Centre Nacional d'Intel·ligència va fer servir un sistema  indetectable de comunicació anomenat "bústia morta" per contactar amb es Satty. Consta que aquest sistema va estar actiu com a mínim dos mesos abans de la massacre a la capital catalana. Público ho ha verificat després de tenir accés a les captures de pantalla de l'adreça de correu electrònic que es feia servir. El sistema, ideat per Bin Laden, és impossible d'interceptar perquè mai es transmeten dades per Internet.

El codis de la "bústia morta" estaven escrits en un paper manuscrit que es va trobar entre les restes del xalet abandonat d'Alcanar que va volar pels aires un dia abans de l'atemptat i que va provocar la mort de l'imam de Ripoll i un dels seus còmplices, Youseff Aalla. En el paper, hi constava la direcció de correu així com la contrasenya. Els investigadors van accedir-hi després de sol·licitar permís a l'autoritat judicial.