Vallter 2000 serà final d'etapa de La Volta número 100

La competició catalana es disputarà entre els dies 23 i 29 de març del 2020

per Guillem Sánchez

Esports

La victòria del març passat va ser per a Adam Yates a Vallter 2000
La victòria del març passat va ser per a Adam Yates a Vallter 2000 | Volta Ciclista

La Volta Ciclista a Catalunya ja té data per a l'edició del seu centenari l'any 2020. Serà entre els dies 23 i 29 de març, quan els participants recorreran la geografia d'arreu del país per intentar endur-se la victòria en la tercera prova ciclista per etapes que arriba als 100 anys de celebració.

I dos dels punts de més interès de la Volta 2020 tindran a veure de nou amb la muntanya. I és que els dos finals en alt de la prova seran a l'estació de Port Ainé, a Rialp, i també a Vallter 2000, a Setcases, tal com ja va succeir el març passat. Dues arribades exigents, que posaran a prova les capacitats dels ciclistes. Les últimes victòries a Vallter dins la ronda catalana se les van endur Adam Yates, Tejay Van Garderen i Nairo Quintana.

Un port dur, amb 11 quilòmetres de distància, un desnivell mitjà del 7,6% i amb rampes màximes del 18%. Amb l'anunci oficial d'aquests dos finals d'etapa, la Volta Ciclista a Catalunya comença a prendre forma en un any especial per a l'organització, participants i aficionats. Un centenari al qual només han arribat fins ara el Tour de França, que acaba aquest diumenge, i el Giro d'Itàlia.