El cost i la gestió de la recollida de residus preocupa a Ribes de Freser

Va centrar bona part de l'interès del primer ple ordinari a l'ajuntament

per Redacció

Arreu

Primer ple ordinari a l'ajuntament de ribes
Primer ple ordinari a l'ajuntament de ribes

El primer ple ordinari a l'ajuntament de Ribes de Freser ha servit per posar de manifest que hi ha preocupació respecte el cost i la gestió de la recollida de residus. De moment, les àrees de contenidors estan definides però l’alcaldessa va afegir que totes elles es poden modificar en qualsevol moment. Per tant, encara no hi ha data concreta per donar per enllestit el desplegament definitiu. La càrrega bilateral en un vila tant estreta com Ribes de Freser comporta problemes, segons va explicar l'alcaldessa, Mònica Santjaume.

L’equip de govern es mostra disposat a dur a terme una campanya de transparència en relació al cost dels residus i també de conscienciació. La clau es reduir el volum de residus, més que reciclar més. Tots els grups municipals van acordar treballar conjuntament en aquest tema.

Les escombraries va ser un dels motius pels quals Tots Fem Ribes no va donar suport a l’aprovació dels comptes del 2018 i altres punts de caire econòmic que deriven del mandat anterior. El mateix va fer la CUP.

On també hi ha unanimitat és a l’hora de reclamar a l’estat les inversions necessàries a la R3 després del descarrilament al túnel de Toses. Moció que es va incorporar d'urgència a l'ordre del dia.

De l'ordre del dia, també destaca l'aprovació d’un conveni amb el departament d'educació per fomentar l'aprenentatge de la llengua anglesa a dos dels centres educatius: l'escola i l'Institut. Per últim, també es va determinar que les festes locals del 2020 seran el 14 de febrer, diada de Sant Valentí, i el 12 de juny, el dia abans de Sant Antoni, que l’any que ve caurà en dissabte.

En el torn de precs i preguntes, a banda de les escombraries, es va explicar que el carrer Major es tallarà al trànsit fins a finals d'agost. Serà tots els caps de setmana a partir de les 11 del mati. Per tant, s’ha decidit aplicar una mesura diferent a la de l'estiu passat, quan el carrer més comercial de la vila es va tancar tots els dies de juliol i agost. En funció del resultat, l'alcaldessa no descarta dur a terme una consulta per determinar la solució que tingui el màxim consens possible.

Respecte als danys dels aiguats, Mònica Santjaume va informar que bona part dels esvorancs s'han solucionar abans de la tardor. El que hi ha al passeig SAIDA és el més delicat i podria anar per llarg.

Finalment, l’equip de govern no tanca la porta a tornar a l’Agència de Desenvolupament del Ripollès. Aquesta és la resposta a una pregunta de la CUP. Una reunió entre les dues parts el mes de setembre podria ser decisiva en aquest sentit. Després de la marxa com a soci, l’ajuntament de Ribes de Freser només contracta serveis que proporciona l’Agència.