La nova aliança de Fibran Group permetrà una millor eficiència i productivitat

Es vol mantenir el nivell de feina actual i no es preveu la contractació de més treballadors

per Guillem Sánchez

Arreu, Economia

El director general de Fibran Group, Pablo de Lastres, aquest dimarts a Sant Joan de les Abadesses
El director general de Fibran Group, Pablo de Lastres, aquest dimarts a Sant Joan de les Abadesses | Guillem Sánchez

La nova aliança empresarial sorgida amb la integració de Fibran, Edicas, Fibran Middle East i Fibran Turkey, creant així Fibran Group, té previst realitzar una operació per tal de ser més «eficient i productiva», tal com ha confirmat el director general, Pablo de Lastres. Un cop ja s’ha completat la integració de les quatre empreses en una sola entitat. Tots els socis i propietaris ja han certificat aquesta operació, que també busca «saber combinar tots els avantatges i sinergies que ens ofereixen les diferents empreses, els seus recursos productius, de tecnologia»...

L’operació per millorar l’eficiència i la productivitat no significarà cap entrada ni sortida de treballadors (actualment, les diferents firmes comptaven amb una plantilla global d’uns 400 empleats). Se centraran en «polítiques industrial d’inversió que mantinguin el nivell de feina actual», ha explicat De Lastres, treballant per ser «més eficients, més versàtils i tenir l’habilitat per arribar als nostres clients».

Una feina que se seguirà fent també des del Ripollès, ja que Fibran Group mantindrà els centres de Sant Joan de les Abadesses i de Ripoll. «Això és innegociable», ha confirmat el director general. El treball des de la comarca i, també, des de Barcelona (on hi ha la base principal de l’equip comercial i lloc on se celebren els consells d’administració mensuals) serveix per arribar a tot el món, en funció dels productes que interessen a cada regió. Per exemple, Fibran arriba principalment a Rússia, zones d’influència tradicionalment soviètica, països escandinaus i del sud d’Europa, com Itàlia, Grècia i Portugal.

Fibran Group comercialitza un gran ventall de productes, entre els quals quatre de nous que ha presentat recentment aquest 2019.