Queralbs viu amb força el dia del seu patró, Sant Jaume

Pau Coma i Núria Francàs són els nous Hereu i Pubilla del municipi

per Guillem Sánchez

Cultura

L'ofici solemne d'aquest dijous al matí
L'ofici solemne d'aquest dijous al matí | Guillem Sánchez

Els nous Hereu i Pubilla de Queralbs, Pau Coma i Núria Francàs, s'han estrenat aquest matí en el càrrec en el marc de l'ofici solemne que la vila dedica al seu patró, Sant Jaume, en el dia més tradicional de tots els de la Festa Major 2019. La celebració va arrencar dimecres, amb la proclamació dels nous representants del municipi. «És un honor, la Comissió de Festes ha treballat molt per organitzar tots els actes; poder ser els hereus de la festa i anar a tots els actes, és un privilegi», ha explicat en Pau abans de la missa.

En Pau i la Núria, escollits com a nous representants de Queralbs | Guillem Sánchez

Per divendres, hi ha programada la guerra de bombardes a la plaça del Raig, el dinar popular a la plaça de la Vila i l'activitat 'Born in Hawaïi'. A més, també hi haurà les actuacions de Dalton Band i DJ Sendo. Dissabte de matinada, torn per a Ruc'n'Roll i DJ Ernest Codina, que clouran la quarta jornada de la Festa Major de Queralbs. Des de l'ajuntament esperen que el temps no els faci la guitza i que es puguin celebrar totes les activitats previstes fins al diumenge. L'últim dia hi haurà jocs gegants, discobaby, les clàssiques havaneres i els focs artificials.

Aquest dijous, l'església de Sant Jaume ha quedat petita durant la missa, on s'han pogut sentir els Goigs al patró, tal com mana la tradició.