Llum verda als comptes generals de Campdevànol del 2018

Les dues mocions d'ERC van prosperar, mentre que el ple va tombar la de la CUP

per Guillem Sánchez

Arreu

L'última sessió plenària a Campdevànol, corresponent al mes de juliol
L'última sessió plenària a Campdevànol, corresponent al mes de juliol | Guillem Sánchez

Els comptes generals del 2018 de Campdevànol han quedat aprovats definitivament. L'oposició d'Esquerra i la CUP hi va votar en contra en el darrer ple celebrat aquesta setmana, com també a una modificació de crèdit del pressupost, arran d'algunes factures pendents de pagar de l'exercici anterior i que s'han d'assumir actualment, tot i no tenir-ho en previsió. «Això esdevé d'una mala gestió de l'anterior govern; ara estem pagant factures dins d'un pressupost d'aquest any que no ens pertoca i hem demanat que es regularitzi», explicava Toni Riera, portaveu d'Esquerra Republicana.

El grup republicà va presentar dues mocions. Una per reclamar inversions necessàries a la línia R3 i una altra per preservar els espais verds de Campdevànol de la plaga de la papallona del Boix, especialment la zona de Sant Pere d'Aüira i del Torrent de la Cabana. Ambdues aprovades per unanimitat. No va prosperar el text de la CUP en contra de la Llei Aragonès, amb els vots a favor de Mariona Baraldés i d'un regidor del grup d'Esquerra tan sols. Mariona Baraldés, regidora de la CUP, va comentar que «és evident que no hi ha la intenció de fer unes licitacions super transparents perquè, sinó, tu no deixes de votar una moció que va en aquesta direcció».

L'ajuntament comprarà un nou vehicle per als vigilants municipals amb prop de 18.000 euros del desenvolupament del projecte POCTEFA, que s'executaran durant el 2020.