Ripoll s'adhereix al Protocol de Seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci

Aquest Protocol es va redactar a partir de les conclusions a les quals va arribar un grup de treball sobre violències sexuals

per Redacció

Societat

Ripoll s'adhereix al Protocol de Seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci
Ripoll s'adhereix al Protocol de Seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci | Departament d'Interior
El Departament d’Interior ha oficialitzat l’adhesió de l'ajuntament de Ripoll, juntament amb els de Besalú, Mollerussa, Vic i Borrassà, al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci.
 
Els ajuntaments, amb competències per mantenir la seguretat als llocs públics i com a promotors de tota mena d’activitats d’oci al seu municipi, conscients de la necessitat d’abordar la problemàtica de les violències sexuals en aquest àmbit, han manifestat el seu interès a adherir-se al Protocol. Segons el conseller d’interior, Miquel Buch, ens trobem en uns mesos en què molts ajuntaments celebren les seves festes majors. Per aquest motiu, «l’objectiu és col·laborar i coordinar la seva actuació amb la resta d’actors, serveis i institucions implicats en les activitats d’oci i destinar el màxim de recursos i esforços de què disposi per prevenir i eradicar les violències sexuals al seu municipi», ha dit.
 
Mitjançant aquest protocol, la Generalitat posa a l’abast els seus mitjans en l’àmbit de la seguretat a fi d’evitar que cap conducta que atempti contra la llibertat i indemnitat sexuals quedi impune. A partir de criteris interpretatius i operatius, les conductes d’assetjament sexual no previstes al codi penal, però que es consideren constitutives d’una infracció administrativa, podran ser penades.
 
Del Protocol se’n desprèn una campanya informativa que, sota el lemaNo en passem ni una”, constarà de diversos materials amb una imatge en comú que serà visible en tot tipus de format als diferents entorns d’oci.