Hi haurà un servei territorial de cirurgia que donarà cobertura a tot el Ripollès

Aquesta és la resposta del Servei Català de la Salut a la manca de professionals que hi ha a l'hospital de Campdevànol

per Redacció

Arreu

Hi haurà un servei territorial de cirurgia que donarà cobertura a tot el Ripollès
Hi haurà un servei territorial de cirurgia que donarà cobertura a tot el Ripollès | El Ripollès

Fonts del Servei Català de la Salut han anunciat a aquest mitjà que a principis o mitjans de setembre es presentarà un nou servei territorial de cirurgia. L'objectiu serà donar resposta a la manca de professionals d'aquest camp a centres com l'hospital comarcal de Campdevànol. Un servei que donarà cobertura al conjunt del Ripollès, amb el suport d'altres hospitals propers com els de Vic, Olot o fins i tot, el de Girona. En tot cas, el Servei Català de la Salut ha explicat que durant el mes d'agost s'han de celebrar diverses reunions per acabar de concretar com funcionarà el nou servei.

El Servei Català de la Salut ha confirmat que ara mateix només hi ha un cirurgià en actiu a l'hospital de Campdevànol. Fonts del Servei han afirmat que no ha estat possible trobar professionals per ocupar les dues places que han quedat lliures després de dues jubilacions. Les mateixes fonts han afegit que s'ha hagut de reordeanar l'atenció sobretot pel que fa a la consulta externa i la cirurgia sense ingrès. Amb l'arribada del mes d'agost, l'activitat programada serà inferior a altres èpoques, tal i com acostuma a passar cada any.

A aquest mitjà també li consta que el servei de pediatria tampoc compta amb tots els professionals que caldria a la comarca. El Servei Català de la Salut apunta que aconseguir suplències és difícil ara mateix i s'emmarca en una falta de personal sanitari que afecta al conjunt del país. Un altre exemple de la situació que es viu ara mateix al Ripollès és la concentració de visites mèdiques al CAP de Camprodon fins a finals d'agost.