Comforsa retirarà més fibrociment de la planta 2

L'actuació, valorada en 125.000 euros, es durà a terme durant l'agost

per Redacció

Arreu, Economia

La planta de Comforsa 2, a Campdevànol
La planta de Comforsa 2, a Campdevànol | Xevi Pujol

Comforsa ha anunciat més inversions per millorar les seves instal·lacions i d'aquesta manera, augmentar la seguretat laboral dels seus treballadors. L’empresa destinarà 125.000 euros a retirar 1.500 metres quadrats de coberta de fibrociment a la planta de Comforsa 2 a Campdevànol durant el mes d’agost. La coberta se substituirà per una coberta metàl·lica del tipus sandvitx in situ, composta per xapes d’acer.

Aquesta actuació s’afegeix a la retirada de 657 metres quadrats de coberta de fibrociment que va tenir lloc fa dos anys a la mateixa planta. Tot plegat forma part d’un projecte més ampli per a modernitzar les instal·lacions de l’empresa, que aposta per eliminar qualsevol risc futur.

Les obres es duran a terme durant la parada productiva prevista pel mes d’agost i així evitar l’exposició dels treballadors al material durant la seva retirada. Les tasques es faran a través d’una empresa especialitzada i acreditada per la Generalitat de Catalunnya. Aquesta empresa també s’encarregarà de realitzar el transport especial i la gestió dels residus.

El Consell Comarcal del Ripollès ha fet públic que l'Agència de Residus de Catalunya convoca ajuts per retirar materials d'aïllament i construcció amb amiant. Se'n poden beneficiar propietaris de béns immobles, siguin persones físiques o jurídiques, i comunitats de veïns. Inclou manipulació, retirada, transport, gestió i tractament.