Pardines programa una festa major de quatre dies amb el plus de la trobada sardanista comarcal

La vila pardinenca estarà de festa de dijous a diumenge

per Redacció

Societat

El campionat de botifarra és un dels clàssics de la festa major de Pardines
El campionat de botifarra és un dels clàssics de la festa major de Pardines | Muti Saló

El pregó i el sopar popular són dels actes principals que la Comissió de Festes ha programat per donar el tret de sortida a la festa major de Pardines. Abans, hi haurà l’engalanament de carrers, i després havaneres amb els Pescadors de l’Escala.

La festa continuarà divendres amb un acte que malgrat el pas dels anys es manté fix a la programació festiva. És el partit de futbol entre solters i casats al camp de Can Barratort. A la tarda, el protagonisme absolut l’agafarà la mainada amb un triplet d’activitats. Discobaby, festa holy i festa de l’escuma perquè petits, i també grans, passin la millora estona possible. Tot plegat es rematarà amb el primer ball nocturn, amb l’actuació d’Agüateques i el dj campdevanolenc Adrià Ortega.

El cap de setmana arrencarà amb una excursió popular, una sessió d’inflables, i una missa solemne. Agafaran el relleu el campionat de botifarra i una altra activitat que pot atraure a molta gent. Es tracta de la trobada sardanista comarcal del Ripollès, que complirà les trenta edicions a la vila pardinenca. La Principal de Banyoles i la Jovenívola de Sabadell oferiran el seu repertori a la plaça dels Països Catalans. Un altre tipus de música sonarà a partir de la mitjanit amb el gran ball de festa major. Pujaran a l’escenari dos grups i també actuarà el dj Franxo, de Ribes de Freser. Per tant, es preveu festa llarga, fins ben entrada la matinada.

La Festa Major de Pardines es tancarà diumenge amb un taller de manualitats, un mercat de venda o intercanvi d’articles de segona mà, i jocs de cucanya, amb la popular guerra d’aigua inclosa. L’últim acte previst per completar la celebració és el gran quinto.