Carme Solé Vendrell pinta la seva escultura pels drets dels infants

Ho va fer aompanyada de la música de Jaume Escala, a la plaça Abat Arnulf

per Xevi Pujol

Cultura

Acció artística aquest dimarts a Ripoll
Acció artística aquest dimarts a Ripoll | Xevi Pujol

Fa anys que a la plaça Abat Arnulf hi ha una escultura que representa les onades del mar, creada per Carme Solé Vendrell. La majoria de gent de Ripoll, però, de ben segur que no sabia que aquesta obra estava inacabada. Doncs bé, aquest dimarts la il·lustradora la va completar, mitjançant un pinzell i pintura blanca. Va ser durant un acte que va comptar amb la música en directe del cantautor Jaume Escala.

El públic va poder veure com les onades s'anaven omplint amb els drets dels infants, que hi van quedar escrits al costat de tres rostres de nens. Dos menuts voluntaris del públic van fer la lectura dels drets mentre Solé els escrivia. Una acció que combinava «art, música i reivindicació», segons paraules de l'artista.

Carme Solé Vendrell pintant l'escultura | Xevi Pujol

«He posat els drets dels infants com si fossin l’escuma del mar i a alguns nens caminant per entre les onades, ja que penso que és important que es faci atenció a tots aquests infants que el volen travessar i que a vegades hi perden la vida», explicava Carme Solé. Per tant, es tracta d’una acció més en favor de la campanya ‘Why?’, que ella mateixa està impulsant des de fa temps.

L’escultura de les onades la va crear l’any 2006 a Cornellà, i inicialment la va pintar amb guix, per expressar com de fàcil és esborrar els drets dels més menuts. Ara, però, aquests s’hi mantindran en el temps, adornant la plaça.

A Ripoll, Solé s’hi sent com a casa, ja que hi ha realitzat col·laboracions des de l’any 1973. Fins al 22 de setembre, de fet, es pot veure la seva exposició ‘Per què?’ a l’església de Sant Pere. «Hi he pogut exposar moltes coses, és fantàstica, estic molt contenta», diu l’il·lustradora.