Ripoll repetirà la fórmula dels espectacles de petit format per dinamitzar el Mercadal 2019

El sopar medieval no es farà però hi haurà un concert de música celta la nit de dissabte

per Redacció

Societat

Manoli Vega, Josep Maria Soldevila i Montsina Llimós han presentat les novetats del Mercadal 2019
Manoli Vega, Josep Maria Soldevila i Montsina Llimós han presentat les novetats del Mercadal 2019 | Abril Chinchilla

Amb la recreació de la mort de Guifré el Pilós començarà una nova edició del Mercadal de Ripoll, que tindrà lloc el 9, 10 i 11 d’agost. Ripoll tornarà a fer un viatge al passat en record al fundador de la nació catalana i la majoria de places del Barri Vell s’ambientaran en un mercat medieval. Les activitats dirigides a la mainada es concentraran a la plaça de la Llibertat.

Per dinamitzar l’ambient, es repetirà la fórmula d’espectacles de petit format que es faran diverses vegades durant els tres dies. El responsable de l'empresa gestora, Josep Maria Soldevila, "cada quinze o vint minuts passarà alguna cosa al Mercadal". Per tant, es demana a la gent que estigui al cas. "El públic pot adquirir el programa a través de la pàgina web de l'ajuntament i també hi haurà punt d'informació a la plaça de Sant Eudald" ha explicat la regidora de cultura, Montsina Llimós.

El que no es farà enguany és el sopar medieval a l’església de Sant Pere, espai que ara mateix acull una exposició de gran format. L’espectacle complementari es farà a la plaça de l’ajuntament i es rematarà amb un concert de música celta. Actuarà "un grup gallec anomenat GAELOC que té una posada en escena molt bona" ha destacat Soldevila. Tot plegat dissabte a la nit.

Per l’edició d’enguany també s’ha volgut potenciar els tallers d’oficis, i se’n mostraran un total de vuit. La moneda simbòlica del Mercadal es manté i podria guanyar pes específic en futures edicions.

S’espera rebre la visita de milers de persones. HI ha molts mercats medievals al país però des de Ripoll es reivindica que de Mercadal només n’hi ha un, i amb més de 20 anys de trajectòria. Així ho han destacat les regidores, Montsina Llimós i Manoli Vega. L’últim passi del mapping, diumenge a la nit, rematarà el Mercadal 2019.