L'ajuntament de Sant Joan compra un edifici per enderrocar-lo i crear una zona verda

Se situa a l'encreuament de la N-260 amb la carretera d'Ogassa, que també es vol millorar

per Xevi Pujol

Arreu

Els dos edificis que seran propietat de l'ajuntament per millorar l'encreuament i fer una zona verda
Els dos edificis que seran propietat de l'ajuntament per millorar l'encreuament i fer una zona verda | Xevi Pujol

El ple de Sant Joan de les Abadesses ha fet tirar endavant l’adquisició per part de l’ajuntament de l’edifici de la carretera de Ripoll número 10. Una compra que se suma a la que ja es va realitzar fa uns 3 anys per part del consistori del magatzem adjacent. L’objectiu és poder millorar l’encreuament de la N-260 amb la pujada de l’estació, la carretera d’Ogassa, i fer-hi també una zona verda. El preu de l’adquisició de l’immoble és d’uns 160.000 euros i es pagarà en 3 plaços durant 3 anys. Un cop efectuat el canvi de propietat, el consistori començarà a treballar amb Carreteres per planificar la zona.

Ramon Roqué, alcalde de Sant Joan, considera que «és una zona a l'entrada del poble, just abans de travessar el Pont Nou i volem que sigui un espai verd, on la gent pugui passejar. Creiem que millorarà en el sentit viari però també de gaudi».

Esquerra havia votat a favor en el seu moment de la compra del magatzem en aquella zona, però en aquest cas va votar en contra de l’adquisició de l’edifici, ja que ho considera innecessari i creu que hi ha altres prioritats com ara acabar amb l’arranjament dels carrers de la Vila Vella. «Pensem que comprar un edifici per 160.000 euros i enderrocar-lo és malgastar el diner públic perquè ara mateix no és una prioritat», expressava el portaveu republicà Sergi Albrich.

El ple també va aprovar el compte general de l’exercici 2018 i diferents modificacions de pressupost, en ambdós casos amb l’abstenció de l’oposició. Per unanimitat, es va aprovar una moció reclamant millores a la línia R3 de Rodalies.

El ple celebrat aquest dimecres a Sant Joan de les Abadesses | Xevi Pujol