L'atur al Ripollès baixa de les 800 persones el mes de juliol

Fa un any la xifra total era més propera als 900 aturats

per Redacció

Economia

20 persones menys a la llista de l'oficina de treball de Ripoll aquest mes
20 persones menys a la llista de l'oficina de treball de Ripoll aquest mes | Abril Chinchilla

Un cop finalitzat el mes de juliol, es demostra una vegada més que l’atur no para de baixar al Ripollès i es consolida en xifres anteriors a la crisi econòmica. L’Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya indica que el mes anterior es va tancar amb 787 aturats a la comarca. Això suposa que consten 20 persones menys a les llistes de l’oficina de treball de Ripoll respecte al juny. El sisè mes del 2019 va finalitzar amb 807 persones sense feina a casa nostra. Per tant, s’ha trencat una nova barrera psicològica. En aquest cas, s’ha baixat dels 800 aturats. Fa un any, el juliol es va tancar amb 883 persones sense feina.

A la capital de comarca és on hi ha més desocupats amb un total de 403. Segueix Sant Joan de les Abadesses, amb 101, que és la població que n’ha restat més d’un mes a l’altre. Campdevànol amb 93, Camprodon, amb 56 i Ribes de Freser amb 48, sent la únic gran municipi del Ripollès que ha sumat més aturats. Amb les últimes disponibles, consten aturats a totes les poblacions.

En el conjunt de Catalunya, l’atur registrat si que ha pujat fins al punt que és el primer mes de juliol en què s’ha detectat un creixement des de 2009.