El jove santjoaní Pau Poveda, seleccionat per anar al mundial de Biketrial

Amb només 9 anys, hi participarà a partir del 10 d'agost amb la Selecció Catalana a la República Txeca

per Guillem Sánchez

Esports

En Pau Poveda entrenant a Sant Joan de les Abadesses
En Pau Poveda entrenant a Sant Joan de les Abadesses | Xevi Pujol

Amb només 9 anys, el santjoaní Pau Poveda ja participarà del pròxim Campionat del Món de Biketrial amb la selecció catalana. Juntament amb més esportistes, li tocarà anar a la República Txeca a partir del 10 d'agost. Escollit per la Federació Catalana de Biketrial, és tot un honor per a aquest jove esportista.

«Em vaig emocionar molt perquè no m'imaginava que tant d'hora anés a córrer mundials, i ara cada dia entreno més fort per fer bé les zones», explica en Pau.

Competirà a la categoria de menys de 10 anys. Un esport que per a ell va començar no fa massa, «al 2017, perquè uns amics meua ja anaven amb bici i m'hi vaig voler apuntar, em va agradar molt».

L'afició per al biketrial és tanta que l'any passat ja va guanyar en el global de cinc proves Open de Catalunya. En Pau té clar perquè s'ho passa bé sobre les dues rodes: «el que més m'agrada és que pots fer algunes coses que semblen molt difícil, però que al final acaben sent fàcils quan li agafes el truc».

Espera que anar al Campionat del Món amb Catalunya sigui una primera bona experiència per a ell. I que no es quedi només aquí... «M'hi intentaré esforçar cada cop més», afirma.

En Pau rep un gran suport dels seus pares, també aficionats al trial | Xevi Pujol