El Consorci del Ter crearà un refugi per a ratpenats a Ripoll

Estarà adossat al canal de la finca del Roig

per Redacció

Arreu

Un exemple del refugi de ratpenats instal·lat a Fontajau
Un exemple del refugi de ratpenats instal·lat a Fontajau | Consorci del Ter

El Consorci del Ter crearà un refugi per a ratpenats adossat al canal de la finca del Roig de Ripoll, que l'organisme té en custòdia fluvial. S'utilitzaran dos espais entre contraforts de la part on el canal té més alçada. També s'instal·larà una placa informativa de l'existència del refugi, de la protecció legal dels ratpenats i de la prohibició d'entrar en el refugi.

A més, en la finca es realitzaran actuacions de millora i valorització del patrimoni natural. D'una banda, es farà una retirada de deixalles, runes i residus diversos. També es realitzarà una plantació de verns per afavorir la recuperació d'aquest hàbitat prioritari. Un element clau de l'espai "Sistema Transversal Català" en les zones més properes a la riba del Ter i dins el límit de Xarxa Natura 2000. Es plantaran 150 peus i es farà en petits rodals. També es programaran treballs forestals com desbrossades, tales, trossejat de fusta acumulada de la riuada i tractament d'espècies invasores, entre altres. A més, es repararà un tram de barana de la Ruta del Ter i s'instal·laran dos plafons informatius dels valors naturals de l'espai. Aquest treballs s'han adjudicat a la Fundació MAP.

El Consorci del Ter ha previst un pressupost de 27.000 euros, inversió assumida en un 90% per la Diputació de Girona. L'ens gironí té una línia de subvencions per al desenvolupament d'actuacions de conservació del patrimoni natural en espais d'interès natural. El pressupost també contempla intervencions similars a Bescanó i Girona.