Ripoll ja disposa del segon espai d'esbarjo caní

La zona de Can Guetes acull aquesta instal·lació

per Redacció

Arreu

Els gossos ja gaudeixen del nou espai
Els gossos ja gaudeixen del nou espai | Abril Chinchilla

Els pressupostos participatius de Ripoll van passant de les paraules als fets. El darrer exemple és la nova zona d’esbarjo per a gossos que s’ha instal·lat a la zona de Can Guetes. Una de les propostes que la ciutadania ripollesa va posar sobre la taula en la primera convocatòria del 2018. Els animals poden anar deslligats en aquest espai però l’ajuntament recorda als propietaris que hi ha una normativa que s’ha de respectar. Maria Dolors Vilalta, regidora de convivència i participació, ha explicat que els exemplars de races perilloses sempre han d'anar lligats i que les defecacions dels animals s'han de retirar.

També hi ha determinades lleres dels rius que són espais autoritzats per a l’esbarjo dels gossos com les del Raval, la Font Viva o Castelladral. Amb aquesta àmplia oferta, l’ajuntament espera els propietaris i els seus animals respectin altres espais públics. Per exemple, els parcs infantils o la llera del riu a l’alçada del passeig del Mestre Guich.

L’altra zona d’agility de la capital està situada al sector de Cal Déu, a l’altra extrem de la vila. L’ajuntament afirma que és un espai molt utilitzat i per aquest motiu, les tasques de manteniment són constants.