La Festa de la Germandat sumarà una edició més aquest cap de setmana

La majoria d'actes festius s'han programat per dissabte i diumenge

per Redacció

Societat

Els ballets típics repetiran com un dels principals reclams de la festa
Els ballets típics repetiran com un dels principals reclams de la festa | Arxiu

Es preveu un cap de setmana molt intens al municipi d’Ogassa. El motiu és la celebració un any més de la Festa de la Germandat. El repic de campanes de divendres al vespre serà l’aperitiu de dos dies amb una extensa programació d’actes.

L’activitat prevista per dissabte arrencarà a les onze del matí. Serà amb la cercavila amb els Acoerdonistes, que portarà tot el seguici fins a l’església de Santa Bàrbara, que acollirà l’ofici solemne. A la sortida, es celebraran els típics ballets, que donaran pas a sardanes i música tradicional a càrrec del mateix conjunt. Després de dinar, es proposa una activitat per cremar energies. És la gimcana, organitzada per la Jove Surroquina.

Després tocarà gaudir d’unes hores de descans abans d’afrontar una nit que promet ser llarga. El Duet Solistes amenitzarà el gran ball a partir de dos quarts d’onze. Pels assistents que no en tinguin prou, s’oferirà un repertori de música disco.

Una nova missa a l’església de Santa Bàrbara donarà el tret de sortida a la jornada de diumenge, que concentrarà la majoria d’activitats a la tarda. Es començarà amb el partit de futbol femení, i seguidament, es disputarà el matx masculí. De forma paral·lela, hi haurà un espectacle d’animació infantil amb en Jaume Ibars, i seguidament, festa de l’escuma.

Ogassencs i ogassenques acomiadaran la Festa de la Germandat compartint un àpat. El sopar popular servirà per posar el punt i final a la celebració.